Zomer

Vitaminen

De zon schijnt, de vruchten groeien langzaam en beginnen al vorm te krijgen. Ze zuigen zich nu vol energie en maken de voor ons zo belangrijke vitaminen. Dirk loopt vaak door de tuin om te zorgen dat elke vrucht voldoende ruimte krijgt om te rijpen en die specifieke, volle smaak kan krijgen.

Kersenoogst

Eind juli oogsten Dirk en Vera de eerste sappige, dieprode kersen. Een feest voor het oog, maar vooral een feest voor de mond. De zoete, warme smaak zit zo vol energie en is zo puur! De kersen liggen niet lang in hun winkel, want de kenners weten dat het kersenfeest is.

Aardbeien en pruimen

Dit is ook de tijd dat de rode aardbeien met hun heldergroene kroontjes, lekker rijp worden op hun bedjes van stro. De zon geeft ze die pure, warme smaak.

Ook de eerste pruimen zoals Victoria en Opal, zijn klaar om te oogsten. Hun dieppaarse kleur en het zachte, honingkleurige vruchtvlees zijn echte verleiders van de smaakpapillen.

Bijenhoning

De bijtjes werken nog steeds hard om het zoete goud naar binnen te halen. Ze bezoeken nu het land van de buren waar de verschillende gewassen bloeien. Het volkje groeit en werkt hard. Als ze genoeg verzameld hebben haalt Vera hun honing uit de raten en verkoopt de bijzonder smaakvolle Beemster-honing in de winkel.