Najaar Oogsttijd

Ochtenddauw

Nu moet iedereen hard werken om de oogst binnen te halen. Als de plukploeg 's morgens vroeg begint, hangt de dauw stil tussen de bomen. Terwijl de zon langzaam opkomt, ziet de boomgaard er mystiek uit. Het fruit wordt voorzichtig geplukt en in kisten gelegd, want rijp fruit is niet alleen vol smaak, maar ook kwetsbaar.

Aan tafel bij Vera

Dit is niet alleen een tijd van hard werken, maar ook een erg gezellige tijd. De verschillende plukploegen schuiven aan tafel bij Vera en iedereen is trots op de prachtige oogst. Lekkere aardbeien, volop pruimen en de eerste appeltjes en sappige peren met hun roze wangetjes om te watertanden.

Herfst in aantocht

De boomgaard verkleurt nu al langzaam en de bladeren worden donkergroen met her en der een bruine waas. De zachte tinten van het fruit dat nog aan de bomen hangt en in de zon verder rijpt. Dit in combinatie met de herfstkleurenvan de bomen geven een weldadig gevoel.

De bijen zijn nog steeds hard aan het werk om hun wintervoorraad aan te leggen. De jonge mezen hebben het nest allang verlaten en smikkelen van de insecten.